Wentorf: Plattdeutscher Gottesdienst in Martin-Luther-Kirche, 26.12.2017

Am zweiten Weihnachtstag, 26. Dezember 2017, findet ein plattdeutscher Gottesdienst in der Martin-Luther-Kirche Wentorf statt.

Beginn ist um 10 Uhr.

Tweemal in‘t Jahr, an‘n tweeten Wiehnachsdag un in‘t Fröhjohr in de Kulturweek, fiert wi in Wendörp den Gottesdeenst in plattdütsche Spraak. So is dat nu all lange Jahrn wesen, un so schall dat ok biblieben. Dar heff ik mi jümmers mit Freud för insett. Man nu kummt de Tied, dat ik mi torüch trecken, un de Arbeit, tosamen mit dat Vergnögen, in annere Hannen öwergeben mutt. Un wi hebbt Glück hatt! För de Wendörper Kulturweek (27. Mai 2018) hett Fru Paster Johanna Thode ut Aumöhl toseggt. Se is in de Wilstermasch mit Plattdütsch groot worn. Se hett dor Lust to, dat se dat pleegen un uns in Wendörp dar mit hölpen kann. Un to‘n 26.Dezember 2018 kummt Fru Paster Annette Sandig, de aff un an ok in de groten Hamborger Karken so as in’n Michel plattdütsche Gotttesdeenste höllt. För mi schall dat sodennig tokamen Wiehnachen dat letste Mal wesen, dat ik bi uns in Wendörp dat Leit hebb. Wi warrd wedder plattdütsch tosamen singen un beden. Ingrid Möller leest dat Evangelium von Wiehnachen. Karen Haardt an‘t Klavier un Martin von Hopffgarten an sin Cello wöllt för feine Musik sorgen.